Super Guide i Donkey Kong Country Returns

Super Kong kommer guida nybörjare igenom svårare banor i Donkey Kong Country Returns.För varje nytt spel som släpps påstår Nintendo att de har gjort en riktig utmaning för deras mest inbitna spelare. Varje gång de säger något sådant möts jag av en barnlek till spelupplevelse där de största utmaningarna tar max ett par försök.

Jag har lyckats undvika Super Guide i både New Super Mario Bros Wii samt Super Mario Galaxy 2. Jag hörde att man inte får skinande stjärnor i New Super Mario Bros Wii om Super Guide ens dyker upp. Lyckligtvis spelade jag hela spelet i co-op med fyra spelare och då kan inte Super Guide dyka upp. Sedan körde jag värld nio själv men där tror jag inte Super Guide ens dyker upp, eller så dog jag inte tillräckligt många gånger.

Jag säger inte att Nintendo bara släpper enkla spel. Att samla alla Stamps i Wii Sports Resort är knappt mänskligt och jag har inte hört talas om någon som lyckats göra detta. Jag och min bästa vän Fredric satt nio timmar med den första sporten Swordplay innan vi gav upp.

Poängen är snarare att det är kul att de skryter om hur svåra deras spel är när de inte alls är vidare utmanande, och att andra spel de inte pratar om är utmanande bortom allt förstånd. Spelen är dock fortfarande geniala, med näst intill perfekt kontroll och har varierande bandesign likt ett gränslöst fantasiland som skiner året om. Och att dö några enstaka gånger och spela om banorna är inget negativt, det är en trivsam resa.

Donkey Kong Country Returns släpps nu på fredag (den tredje december) och är ett av de största spelsläppen i höst från Nintendo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *