Spelade lite Final Fantasy XIII

Bild från en filmsekvens ur Final Fantasy XIII.
Bild från en filmsekvens ur Final Fantasy XIII.

I dag fick jag hem Final Fantasy Advent Children Complete. Det är Blu-Ray-utgåvan av filmen Advent Children med nya scener och en ny kortfilm om händelserna runt spelet Final Fantasy VII. Med i förpackningen fanns också en demo till spelet Final Fantasy XIII.

Först och främst vill jag säga att jag hatar när personer kör rollspel på japanska för att vara först med att klara dem. Man förstår bara de grundläggande händelserna och inte några djupa kopplingar igenom spelet. Det är så klart ok att köra spel om man nu vill det och kan man japanska har jag inget att säga till om. Jag ville själv dock testa hur systemet i FFXIII fungerar och var nyfiken hur det såg ut och flöt när man väl spelade det. Och det är trots allt en demo.

Till en början hade jag svårt att förstå systemet då instruktionerna på japanska inte gav mig någonting. Efter att ha spelat en stund så förstod jag mer och mer. Den karaktären du kontrollerar har en mätare som fylls på under tiden man väljer handlingar. Mätaren har tre steg och handlingarna man väljer kräver olika många steg. Man kan också välja och bara använda en eller två steg i fall fienden har lite liv kvar och kräver en sista simpel attack. Det verkade finnas tre typer av handlingar och jag skulle dela upp dem i attack, magi och helande handlingar. När man valt vilken grupp av handlingar man vill göra måste man välja vem man vill göra dem på och sedan tilldela upp till tre handlingar som kräver ett steg vardera.

Det låter lite krångligt men man kommer in i det lite mer. Det är onödigt att alltid välja tre attacker eftersom det bara resulterar i att man slösar tid eftersom man väntar på att mätaren ska bli full. Jag lyckades heller aldrig kontrollera någon annan karaktär och när huvudkaraktären dog så fick man game over och fick börja från början när man slogs mot sista bossen i demot… Andra försöket gick lite bättre dock!

Jag ser fram emot att spela FFXIII eftersom jag endast spelat igenom FFVII och FFIX av de senare spelen. Jag har lagt ner en del tid på FFXI också men att bara ta sig igenom huvudstoryn i det spelet är en mäktig uppgift.

4 reaktioner till “Spelade lite Final Fantasy XIII”

 1. Jag gissade på det.

  Det är synd att de aldrig har med menyer i sina demos. Jag älskar och bläddra i menyerna och optimera alla itemlistor, upsättningar med vapen och skills.

 2. hejsan, jag ser att du DDRar, jag såg att du delade ut en låt för avancerade. Jag udnrar om du har några lätta svenska låtar? typ kent?

  mvh
  susanna
  Maila gärna.

 3. Haha ojsan, vad kul :) Råkade stöta på en post som du hade skrivit i nån Japantråd, kände igen namnet och bilden, och hamnade här.. hade dig på msn för jättelängesen! Minns inte ens sammanhanget -_-´ men jag tror det var så att du kände Blomman och Nicke i Solna kanske.. eller nåt sånt… :) Anyways 😛 Var tvungen att lämna en kommentar! /Sara (fast jag kallade mig nog Catta på den tiden har jag för mig.. eller Starlah på internet.. geez, vad det var längesen..) Oh well! ^ ^

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *