Metal Gear Solid: Peace Walker

Metal Gear Solid: Peace walker, några timmar innan jag lämnar tillbaka det till Webhallen.
Metal Gear Solid: Peace walker, några timmar innan jag lämnar tillbaka det till Webhallen.

Jag fick lämna tillbaka mitt exemplar av Peace Walker, jag tycker inte om och lägga ut pengar i onödan. Eftersom spelet släpptes på PSN före det nådde den svenska handeln så köpte jag spelet där och lämnade tillbaka exemplaret som damp ner i min brevlåda. Det exemplaret lyckades heller inte landa i min brevlåda samma fredag spelet släpptes, utan på tisdagen nästa vecka. Då hade jag redan klarat hela spelets story. Men jag hade inte ens börjat skrapa på spelets yta över vad det kunde leverera.

Den bästa delen av spelet är att du kan samarbeta med upp till fyra vänner på olika uppdrag. Det är nästan bara bossar som går att köra med fyra spelare, de flesta vanliga uppdrag är för endast två spelare. Hela storyn förutom första uppdraget går alltså att spela med två spelare. Jag bjöd över Peter och vi slog oss ner i soffan på fredagen och lyckades klara spelet under lördagen. Förutom co-op så har spelet ett versus-läge. Där kan man vara upp till sex spelare som slåss i olika spellägen. Frågan man ställer sig är hur ska man hitta alla dessa personer att spela med? Är man lyckligt lottad har man en PS3, där kan man ladda ner Ad Hoc Party och bara leta upp andra som spelar spelet och kan på det sättet spela Ad Hoc över nätet. Det är rena magin.

Peace Walker är kanske det bästa Metal Gear-spelet som släppts. Förutom att det har en kompletterande story till MGS3 och är en länk mellan MG och MGS så finns det riktigt mycket och göra. De har spunnit vidare på rekryteringen från Portable Ops och du försöker driva en 350-man stark armé och utvecklar den samtidigt som du spelar olika uppdrag. Dessa hjälper dig i sin tur med att utveckla nya vapen, åker ut på uppdrag och helar skadade medlemmar i armén.

Utöver de uppdrag som finns i Story-läget finns 128 extra uppdrag varav 60 är rena bossar. Du får slåss mot helikoptrar, tanks och tunga armerade fordon och annat smått och gott med upp till tre vänner. Det är inte att ta sig ann 99 personer du inte får döda för att sedan locka fram bossen ur tanken så du kan söva honom. Man vill ju ha ett bra betyg efter striden!

Spelet har också en rad Insignias, dessa fungerar som achievements, och du får dessa om du gör olika saker i spelet. De flesta får du om du bara samlar ihop allt, utvecklar alla vapen och når högsta leveln på dessa. Men några kräver att du ska spela mycket med vänner och sätta S-rank på alla banor i co-op och single. Det finns alltså mycket att göra. Kör man själv finns det fortfarande mycket att göra, men att inte ha någon att spela med gör spelet mycket kortare.

Jag har hittils spenderat runt 120 timmar och jag har S-rank på nästan alla uppdrag och utvecklat alla vapen. Det är därför jag inte skrivit om spelet ännu. Jag har spenderat all tid efter jobbet till att spela Peace Walker. I flera veckor har jag kommit hem vid sju tiden och spelat till 2-3 på natten innan jag lägger mig och gått till jobbet nästa morgon. Och det är inget dåligt betyg. Gillar du Metal Gear? Har du en PSP? Då har du ingen ursäkt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *