Hur flyttar män?

Jag hade inte hittat någon vettig billig lösning på hur man får 40 flyttkartonger från min källare till mitt Shurgard-förråd i stan. Så jag ringde min polare och frågade om han kunde hjälpa till.

För två veckor sedan började det hopa sig mot mild snöstorm och klockan tickade mot sena timman då folk springer lätt berusade runt på staden. Då ringer Fredric och säger att han är påväg för att hjälpa mig. Klockan 17.30 tar vi två kartonger var i famnen och påbörjar den 50 minuter långa resan till förrådet. Väl där inser vi att hela förrådet behöver styras upp och packar ihop allt som tog plats till två prydliga staplar. Lämnar de nya lådorna, springer förbi mitt jobb och tar två pirror med oss tillbaka. Väl i Tensta tar vi tre lådor var på pirrorna och åker till stan ännu en gång. Nu stänger dock förrådet och vi tar en paus för att äta. Sedan hämtar vi sex nya lådor och ställer dem på jobbet. För vi planerar nämligen att hålla på till efter sex på morgonen då förrådet öppnar igen.

Vi drar oss fram och tillbaka igenom Stockholm med flyttkartonger som väger tungt av alla spel och speltillbehör som ligger i dem. Ser folks spyor i vagnarna och pratar med roliga människor. Vi jobbade hårt, vi var män. Strax efter sju på morgonen anlände vi med de sista kartongerna. Vi lassade allt från jobbet två kvarter bort till lagret och stuvade in allt så gått det gick. Vi gick tillbaka till jobbet, köpte oss nyvärmda baguetter och choklad-croissanter och satte oss och tog en rejäl frukost. Vi åkte sedan ut till västerorten igen för att avsluta det hårda arbetet. Jag gick och la mig på stört men Fredric hade lovat sin mamma att bygga om hennes rum. Att han orkade.

Fredric sliter, observera att han bär sneakers i snön....

Tack som fan Fredric. När jag väl flyttar in den egna lägenheten så ska jag hyra lastbil.

2 reaktioner till “Hur flyttar män?”

  1. När jag flyttade in i min nya lägenhet så hyrde jag chaufför och lastbil och så var vi sex personer som bar på saker så det gick på bara 4 timmar med två vändor. Mer om det senare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *