pokemon-alola-dex

100% Pokédex i Pokémon Moon

För 17 år sedan fångade jag alla Pokémon i Pokémon Blå på en vecka. Då stod mitt namn på pokemon-se.com (Gamla pokemon.com/se). Jag slutade aldrig spela Pokémon och är lika aktiv fortfarande. Fick nyss ihop hela dexet på Moon!

Trots att jag jobbar heltid lyckades jag klämma in 85 timmar sedan spelet släpptes i Japan förra torsdagen. Jag hade även satt upp några regler för utmaningens skull!

  • Utveckla så många som möjligt från grundformen
  • Byt bara Pokémon om du inte kan få dem på annat vis

Stötte på några problem när jag spelade. Om man utvecklade Whirly som man får i spelet till Politoed via trade online kan man inte byta tillbaka den. Man måste byta tillbaka den lokalt… Vanillite är mycket jobbigare att möta vild i Moon så fångade Vanillish istället och breedade den.

Det fanns också flera obstakel som gjorde utmaningen svår däribland:

  • Sun Stone
  • Weather SOS
  • Den enda Pokémon med 1% spawn rate…
  • King’s Rock
  • Perish Song
  • Razor Claw

Den legendariska man hittar innan Lunala / Solgaleo var den sista jag fångade! Nu är det bara att vänta in att man kan koppla spelet till Pokémon Bank för att få tillgång till alla andra Pokémon!

Tills dess drömmer jag om att fånga de sista tre regionala monster jag saknar i Pokémon GO.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *